Kunstuitleen Utrecht en Sasja Wagenaar

Sasja Wagenaar Schilderij Stilleven Kunstuitleen Utrecht

Kunstuitleen Utrecht

De KunstSalon is dé kunstuitleen in Utrecht en hanteert als particuliere instelling een uniek kunstuitleensysteem. Het bedrag van het gekozen kunstwerk wordt in dertig termijn opgesplitst. Tot 12 maanden huurt de klant het kunstwerk en binnen die twaalf maanden kan het werk nog worden geruild. Als de klant het werk graag in zijn bezit wil houden dan gaat de overeenkomst na dat jaar over in een aankoop waarbij de overige 18 termijnen worden afgelost. Mocht de klant het gehuurde kunstwerk willen ruilen binnen een jaar dan kan een nieuw werk worden gekozen, waarbij het opgespaarde bedrag van het eerder geleende werk kan worden ingezet bij een aankoop. Door deze flexibele en laagdrempelige wijze van kunstuitleen Utrecht kan de klant experimenteren met schilderijen, etsen, sculpturen en fotografie.

Sasja Wagenaar

Het werk van Sasja Wagenaar, zoals porseleinen schalen en schilderijen van stillevens, is ook via het kunstuitleen-systeem van De KunstSalon te huren. Sasja Wagenaar studeerde in 1985 af aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming.

Schilderijen zijn realistische stillevens

Sasja Wagenaar’s schilderijen zijn realistische stillevens in acryl op doek van kleine objecten die ze uitvergroot en in hun eenvoud weergeeft. Sasja Wagenaar bouwt het werk altijd op vanuit het donker of het licht, waardoor het onderwerp volledig tot zijn recht komt. De texturen van de objecten worden prachtig uitgewerkt.  Door het ritme, de gesuggereerde ruimte en de combinatie van texturen word je als kijker meegenomen in het schilderij. Omdat ze het onderwerp vaak net niet in het midden van het werk plaatst ontstaat een spanning die je uitdaagt te blijven kijken.

Comments are closed.