Google apps voor Work

Google apps voor Work : De Samenwerkingstool  van Google.

Werken via de cloud

Iedereen die een PC gebruikt kent Works voor Windows nog wel. Google heeft de mogelijkheden van deze tool ingezien als cloud product en biedt deze nu aan met de naam Google apps voor Work. Het grote verschil met Works is dat deze mogelijkheid wordt aangeboden via de Cloud. Op deze manier zijn tal van voordelen aanwezig en beschikbaar voor degene die hun gegevens of bestanden makkelijk willen delen. Zowel voor emails, spreadsheets, documenten, hangouts, voorstellingen, briefings, formulieren, sites.. enz.

 

Samenwerken aan bestanden

Men kan communiceren, gegevens opslaan en delen via de drive, samenwerken en beheren. U kunt in realtime met anderen samen aan bestanden werken en deze online opslaan in Google Drive. Ze maken deel uit van Google Apps en werken op elk apparaat. In tegenstelling tot traditionele desktopapplicaties hoeft er geen software te worden geïnstalleerd. Ze zijn compatibel met bestanden die zijn gemaakt in andere programma’s, zoals Microsoft Office. Niet alleen voor privé-gebruik is dit nuttig maar vooral voor zakenmensen heeft deze tool uitzonderlijke en gemakkelijk te gebruiken mogelijkheden.

 

Google Apps for Work zakelijk

Voor zakenmensen bestaat er ook een betaalde versie van Google Apps for Work van €48 per gebruiker per jaar en daarvoor ontvangt u een aantal zakelijke services die niet beschikbaar zijn in de gratis consumentenversie, waaronder professionele e-mail voor uw domein, extra opslagruimte voor Gmail en Drive, altijd beschikbare ondersteuning per telefoon en e-mail, 99,9% gegarandeerde beschikbaarheid, compatibiliteit met Microsoft Outlook, verbeterde beveiligingsfuncties en volledig beheer van alle noodzakelijke gebruikersaccounts.

Met het jaarmodel legt u zich voor een heel jaar vast voor Google Apps tegen een verlaagd tarief van €40. U kunt op elk gewenst moment extra gebruikers toevoegen. U wordt maandelijks gefactureerd voor een gedeelte van het jaarcontract. Google Apps is ontworpen als een alles-in-één-oplossing met geïntegreerde tools die probleemloos samenwerken. Als u bijvoorbeeld een bericht in Gmail ontvangt, kunt u het bericht meteen converteren naar een Agenda-afspraak. Wanneer u een opmerking toevoegt in Documenten, Spreadsheets of Presentaties, ontvangen de mensen waarmee u samenwerkt automatisch een e-mailmelding. U kunt met één klik een Hangouts-videovergadering starten vanuit uw postvak IN of agenda. Wanneer u deze tools als een compleet pakket gebruikt, verbetert u de productiviteit en is de toegevoegde waarde voor uw bedrijf het hoogst.

 

Bestaande productiviteitssuites

De ervaring is dat veel van de klanten van Google hun bestaande productiviteitssuites niet meer nodig hebben en uitsluitend nog met Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties werken. Documenten, Spreadsheets en Presentaties zijn productiviteitstools waarmee u verschillende soorten bestanden kunt maken, zoals tekstdocumenten, spreadsheets en presentaties.

 

Installatie

Een account instellen en installeren kan na het aanmelden bij Google. Wanneer u op ziet tegen de hele installatie procedure van Google Apps kunt u dit ook laten doen.  Er is wel wat basis kennis van netwerken en dns instellingen benodigd. Het gehele installatie en migratie proces neemt vaak 0,5-6u in beslag. Hoe lang het instellen precies duurt, is afhankelijk van het aantal gebruikers dat u nodig heeft en hoeveel gegevens u migreert. U kunt op elk gewenst moment gebruikers toevoegen en gegevens migreren en niet alleen tijdens de eerste installatie. Wanneer het eenmaal geinstalleerd is, zijn de tools van deze app intuïtief genoeg en eenvoudig te gebruiken om iedereen er snel en gemakkelijk mee te leren werken. Er zijn ook  allerlei handleidingen, video’s en tips beschikbaar. Het enige nadeel is dat je er enkel online gebruik kan van maken.

 

Comments are closed.